Niezbędnik każdego producenta muzyki \ Poradnik miksowania materiału audio

estrada i studio,miks,mastering,studio,poradnik
Zwykły wpis

Ostatnie wydanie Estrada i Studio Plus, czyli kwartalnika, który wychodzi obok miesięcznika Estrada i Studio, to absolutnie obowiązkowa pozycja dla każdego amatora czy też zawodowego producenta muzyki.

Ja już swój egzemplarz zakupiłem w Empiku. Nie wiem czy można je tam jeszcze znaleźć, ale jeśli nie macie tego numeru u siebie w domowym studio, to koniecznie to naprawcie. Ten numer jest świetnym materiałem do nauki dla domowych producentów. Mnóstwo porad dotyczących miksowania elektronicznej muzyki, a te porady dotyczące tzw muzyki żywej są łatwe do zastosowania przy elektronice. Znajdziecie trochę sztuczek dotyczących bitu i basu, a to przecież najbardziej lubimy 😉

Drugi numer kwartalnika Estrada i Studio Plus poświęcony jest miksowaniu materiału audio. Choć to dość tajemnicze i trochę pretensjonalne pojęcie, to jednak trudno jest znaleźć lepsze. Jest to proces, w trakcie którego zamieniamy poszczególne elementy naszego projektu muzycznego w gotowy utwór. Dla wielu osób jest to najbardziej fascynujące zajęcie w trakcie całej produkcji muzycznej.
[…]
W naszym magazynie opisujemy szereg technik, z których możecie korzystać w trakcie miksu. Jednocześnie podsuwamy Wam różne pomysły, których celem jest wyzwolenie Waszej kreatywności. Bo miksowanie to nie tylko znajomość zasad rządzących współbrzmieniami dźwięków, ale przede wszystkim umiejętność realizacji koncepcji na muzykę.

Nieduży poradnik miksowania muzyki zamieszczaliśmy już na naszym blogu, ale te czasopismo dużo szerzej omawia ten skomplikowany proces.

Estrada i Studio Online

Advertisements

Skomentuj

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s